Vi som jobbar här

Japansk lönn

Lars-Åke

När Åke endast var 17 år gammal fick han en praktikplats på Enedalens plantskola där han fick vara med och anlägga trädgårdar, och där föddes ett intresse, som skulle visa sig vara stort och genuint. 

Nästa anhalt blev då Önnestads trädgårdsmästarutbildning, och när han var klar där gick han vidare till nästa utmaning på Skanska där han arbetade på deras trädgårdsavdelning i hela 20 år!

Sedan började det roliga.. År 1991 började han bygga upp Kristinelunds Trädgårds tillsammans med sin fru Eva och än är de inte färdiga.. Enligt Åke blir det aldrig klart. Han får ständigt nya idéer som måste genomföras! Åke jobbar främst som trädgårdsanläggare men hittas med jämna mellanrum i trädgården.. inte sällan då i sin grävmaskin eller lastare 😉

        ÅKES FAVORITVÄXT:             Jag gillar alla växter! Men måste jag välja någon så blir det Japanska lönnar. De växer så fint i sina olika växsätt och i sina olika färger. 

Vit Löjtnadshjärta

Eva

När Åke kom med idén om en egen plantskola var inte Eva sen med att haka på. Eftersom hon var hemma med barnen som för tillfället var små så fick alla hänga på. Ett riktigt familjeföretag!

Sedan dess har Eva lärt sig under vägens gång och även hon utvecklat ett stort intresse för alla sorters växter och trädgårdar. Att få skapa och göra saker till sitt eget, det är för henne något av det bästa!

Eva tycker även att det är en fantastisk känsla att kunna hjälpa andra och få vara en del av deras trädgårdar genom att få hjälpa till och komma med tips och idéer angående växtval och placering. Och att det sedan är många som kommer igen och berättar och visar bilder på färdigt resultat gör det hela bara ännu bättre! 

          EVAS FAVORITVÄXT:           Även jag gillar såklart alla växter, men är extra svag för alla sorters gammaldags perenner! Löjtnantshjärtan, pioner, prästkragar.. Ja, allt som man hittar i gamla trädgårdar!

Magnolia 'Genie'

Maria

Maria, som är Eva & Åkes äldsta dotter hoppar gärna in och hjälper till när det behövs. Tillsammans med Evas syster Lena drev hon blomsterbutiken Floristen i ca 4 år. Men även om det var snittblommor som gällde då så finns det även ett intresse för trädgårdens alla växter. 

MARIAS FAVORITVÄXT:    Magnolia! Dess vackra blommor kompenserar helt klart för den korta blomningstiden!

Annicka

Annicka, som även hon är Eva & Åkes dotter hittar ni bakom kassan med jämna mellanrum. Även om hon inte har någon bakgrund inom trädgård så hjälper hon gärna till och lär sig under tiden. 

ANNICKAS FAVORITVÄXT:  Elefantöra har jag massor av hemma just nu. Inomhus då haha. Utomhus är Hortensia en STOR favorit!

Frida

Det är jag som har hand om hemsidan och våra sociala medier här på Kristinelunds Trädgård, men självklart är jag även på plats på handelsträdgården.

Även om mitt hjärta alltid klappat för naturen, så är det först på senare tid som intresset för just trädgård blivit starkt och jag satsar nu helhjärtat på detta. Jag går just nu en kurs i växtkännedom och tanken är att jag sedan ska utbilda mig vidare inom trädgård samtidigt som jag jag har privilegiet att få ta del av mina föräldrars breda kunskap.                   

FRIDAS FAVORITVÄXT:        Ojoj, den är svår! Jag hittar nya favoriter hela tiden.. Men jag är svag för alla typer av Salix (videsläktet) och min absoluta favorit är trädet Salix x fragilis ’Bullata’, som på svenska kallas för bollpil.

ÖPPETTIDER:

Måndag: 11-18
Tis, ons: Stängt
Tors, fre: 11-18
Lörd, sön: 10-15
Helgdagar: 10-15

(Avvikelser kan förekomma)

Kristinelunds
Trädgård

Kristinelunds Trädgård

Finja 2524B, 282 91 TYRINGE

OBS! Vi tar endast swish eller kontant betalning. Ej kort.